Геоскенер - eXp 5000 / Цена - 15.500 EUR
 
eXp 5000 позволява определяне на местонахождението на скритите обекти разположени под земята до 25 м.Притежава вграден високоскоростен компютър на базата на INTEL 300MHz на процесора.Георадара eXp 5000 позволява определяне на местонахождението на всякакъв вид метал също така и кухина.Уреда може да индентифицира кутии, тръбопроводи, водопроводи, черен и цветен метал, кухини, пещери, бункери, гробни ями и др.Ергономичните видео-очила, които притежава уреда могат да се използват както през ноща така и през деня без да се влия от слънчевите лъчи.Особенната форма на очилата позволява използването им във труднодостъпни места..


Компактност и експлоатация

eXp 5000 е компактен и лесен при експлоатация.Основната схемотехника на уреда е преместен във контролния блок с размер 8см Х 13см Х 18см и тегло 1 кг.Количеството на измерените изследвания е неограничен но оперативната памет е 256 MB.Всички запаметени данни могат да се прехвърлят в лаптор или компютър за детайлна оценка със програмата 3D visualizer.Заедно със измерените данни се запаметяват и следните информации;

* дата и време
* използваните антени
* GPS координатите
* текущите настройки
 
Режим на работа
Геофизичния уред eXp 5000, поддържа различни оперативни модове които могат да се използват при специфичните подземни изследвания.В зависимост от поставените задачи може да се избере един от следния режим на работа;

*Magnetometer


Тоя режим на работа на геофизичния уред eXp 5000, е локационен метод който е основан на регистриране на измеренията на величините на магнитното поле.С помоща на тоя режим може да се определи мястото на скритите метални обекти.Тоя метод се използва както в археологията така и в геологията за решаване на геофизичните задачи като местонахожд. на железните руди.
 
 
Освен това, тоя метод се използва и за локация на потънали кораби и други потънали обекти.Във военните цели магнетометъра се използва за локация на подводници.Магнетометъра главно се използва за определяне на местонахождението на металните обекти разположени близо до повърхноста на почвата.Данните получени от магнетометъра спомагат за първична оценка на местноста.

* Ground Scan

Тоя режим се използва за получаване на детайлно графично изображение на обектите, данните могат да се запаметят в уреда.Измеренията се провеждат с хоризонтална антена.При работа в режим Ground Scan, на дисплея на видео-очилата се изобразява плоска геокарта със задръжка в една линия на сканиране.Дълбочина, размер и кухина може да се определи при използването на Visualizer 3D.

* Discrimination (дискриминация със антената - Super Sensor)

Това е режим на работа при която е възможна дискриминация м/у цветни и черни метали а също и локация на кухина в реален мащаб на време.

* Metal Detector (само със системата DDV)

Тоя режим на работа който го превръща в импулсен метал детектор с плавен дискриминатор, позволява настройването му за индентификация на злато, сребро, мед, алуминий, желязо и др. метали.В дадените функции уредът работи в режим на реално време с изображение на качественните сигнали във видео-очилата.А ъсщо така регистрацията на обекта се сигнализира и със звукови сигнали чрез наушниците.

* Live Scan (само със антената Live Stream Sensor)

Сканиране във реално време на подземието.При тоя режим на работа е възможно за много кратко време сканиране на голяма територия и оценка на съдържание на метални обекти близо до повърхноса на почвата а също така и локация на кухина.

* Thermograph ( само със FS-Thermoscan)
Измерва различията в температурите

* Thermo Scan ( само със FS-Thermoscan)
В дадения режим уредът съхранява инфрачервени изображение на слоя в 3D.

GPS Receiver за навигация- интегрирания GPS приемник, пречислява всички измерения според координатите на месторазположението им.Ако случайно не помните къде е направено дадено измерване с помоща на тая функция на георадара eXp 5000 вие ще можете да намерите точното място където сте търсили преди.


 


Член от екипа за тестване "Kellyco" , проверява работата на георадара
eXp 5000

 
Допълнително оборудване;
Използването на различни антени може да оптимизира георадара eXp 5000 за конкретни задачи;
GPR-антени (25 cm, 50 cm, 75 cm, 100 cm) сканиране на изследваните области във 3D.

DDV система - антена за метална дискриминация и дискриминация м/у злато, сребро, желязо и алуминий. Тоя режим позволява филтрация на безценните метали.

Антена Super Sensor
Дискриминация на металите във всяка дълбочина и високо разрешение на Ground Scan във 3D.
Ground Scan e операционен метод при който търсача получава 3D изображение на изследваните обекти под земята със сканиране на ареята.Търсача трябва да крачи в/у земята със антената за сканиране на обекта.Тука е възможно търсача да види моментално подземието и аномалиите.В мода Ground Scan е възможно също определяне на позицията, дълбочината и размера на обекта под земята и кухините.

VLF генератор (4 парчета)
за оптимизиране на измеренията-значително подобрява чувствителноста на уреда към металите.

Антена LiveStream Sensor

може да видите търсените обекти моментално-в реално време.Възможно е ''живо изображение'' на съдържанието на подземието, изображението се появява моментално в екрана на очилата.

FS-Thermoscan
- (инфрачервено сканиране) -измерване на температурите в изследваните области, локация на пещери, бункери, тунели и т.н.Характиристика на уреда
Контролен блок на управление
 
Температура на работа
от 0 °C до  50 °C
Температура на съхранение
от -20 °C до  60 °C
Влага
от 5 % до  75 %
Водоустойчивост
няма
Размери
8 cм. x 13 cм. x 18 cм.
Тегло
~ 1 кг.
Волтаж
9.6 - 14.4V, 22 ват максимум
клас на защита
IP40
време на работа на акумулатора при25° C
~ 3 часа
видео-очила
640 x 480 Pixel, Color
процесор
300 MHz, INTEL i586-съвместим
оперативна памет
256 MB RAM
памет за съхранение на данните
256 MB
обратно свързване
звуково, визуално
 
предаване на данните (USB):
 
технология
USB
максимална скорост на предаване
19200 Baud
 
Съдържание на комплекта;
  eXp 5000 Basic eXp 5000 Pro
Программное обеспечение 3D software ( "Visualizer 3D" ) с data кабел
има има
Чанта за носене и съхранение
има има
Контролен блок на управление
има има
С 12 V заредител и кабел -допълнително зареждане
има има
GPR-антена ( 50 cм. )
има има
GPS ресивер с кабели
има има
Джойстик
има има
Телескопична штанга
има има
Инструкция за експлуатация
има има
Видео-очила със наушник
има има
антена за локация на тунели
няма има
DDV, Система Disc Detector Visualization
няма има
FS-Thermoscan
няма има
GPR-антена ( 100 cм. )
няма има
GPR-антена ( 25 cм. )
няма има
GPR-антена ( 75 cм. )
няма има
Livestream sensor
няма има
Super sensor
няма има
VLF emitter (4 pieces)
няма има
 


 
 
 
Според данните на Фирмата производител - OKM
 
За безплатен каталог.

З а цените на уредите
 

Gözlüklü Toprakalti Görüntülü Radar Exp 5000 Modeli,Dedektör,Metal Dedektörler,Toprakalti Görüntüleme Sistemleri,nokta tespit,okm,exp4000,rover c, okm,exp4000,rover c,,Gözlüklü Toprakalti Görüntülü Radari Exp 5000 Modeli Ile Aradiginizi Bulun-Define Dedektörleri
изпратете е-мейл